Via deze aankondiging willen wij u informeren over recente ontwikkelingen rondom het Maastrichts Longformularium, met name met betrekking tot de middelen van GSK (Incruse, Relvar, Anoro en Trelegy), zoals opgenomen in het Longformularium.

Recentelijk heeft ZIO vernomen dat de prijsafspraken tussen VGZ en GSK over de genoemde medicatie per 1 januari 2023 zijn stopgezet. Dit heeft tot gevolg dat deze medicatie per genoemde datum onder het eigen risico van de VGZ-patiënt valt. We betreuren dat wij dit niet tijdig naar u als huisarts hebben kunnen terugkoppelen.

Daarnaast heeft VGZ aangegeven dat vanaf 2024 geen ruimte meer is voor nieuwe regionale afspraken met betrekking tot middelen in het Longformularium.

Klik hier voor het Reglement Farmacie VGZ geldig vanaf 1 januari 2024.
Op pagina 31 vindt u de Longformulariummedicatie die niet ten laste komen van het eigen risico.
(De producten van Astrazeneca (Eklira en Duaklir), de salbutamol novolizer, Allgen budesonide DA, en de reeds eerder gecommuniceerde producten van Boehringer (Spiriva, Striverdi en Spiolto) vallen wel onder het eigen risico).

Als u wilt weten of een ander longmedicijn niet ten laste komt van het eigen risico kunt u het landelijke preferentiebeleid raadplegen. Dit vindt u op de pagina’s 4 tot en met 23 van ditzelfde reglement.

We begrijpen dat deze veranderingen impact hebben op uw zorgverlening en patiënten. Bij vragen kunt u contact op nemen met Chenna Godec en Robert Willemsen.