ZIO (Zorg in Ontwikkeling) – voorheen stichting RHZ Heuvelland – is een eerstelijns zorgorganisatie in Maastricht en omgeving (Heuvelland). ZIO staat voor optimale kwaliteit van zorg en bereikt dit mede door de eerstelijns zorgaanbieder (bijv. de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut en diëtist) in zijn of haar praktijk adequaat te ondersteunen.

Bij ZIO zijn aangesloten:

  • de huisartsen uit Maastricht en Heuvelland verenigd in de vereniging RHZ
  • de fysiotherapeuten uit Maastricht en Heuvelland die zijn aangesloten bij stichting Fy’net.
  • de diëtisten uit Maastricht en Heuvelland die zijn aangesloten bij Dienet.

Het beleid van ZIO wordt vormgegeven door het beleid van aangesloten eerstelijns zorgaanbieders. Een onafhankelijke raad van toezicht houdt toezicht op de bedrijfsvoering van ZIO.

 

Raad van Toezicht ZIO

De Raad van Toezicht van ZIO en Huisartsenpost bestaat uit 3 leden en is belast met toezicht houden op en adviseren over de taakuitvoering van ZIO en Huisartsenpost.

De leden worden benoemd voor een periode van 4 jaar.

Leo Kliphuis; verpleegkundige achtergrond en heeft een master in publieke gezondheid. Hij werkte onder andere als plaatsvervangend directeur Publieke Gezondheid bij VWS en was 5 jaar directeur bij de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG). Sinds 2013 werkt hij als zelfstandig adviseur in de eerstelijns zorg.
Bas Leerink; klinisch chemicus en consultant McKinsey als achtergrond. Van 2008 tot 2013 was hij lid van de raad van bestuur van Menzis en sinds 2013 werkt hij als voorzitter van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente.
Rob van Leen; is gepromoveerd moleculair bioloog en heeft een MBA van Nijenrode. Na een interne carrière binnen DSM is hij sinds 2006 Chief Innovation Officer bij DSM. Zijn innoverend vermogen werd benadrukt door het winnen van de prijs “Innovator van het jaar 2013” door Accenture.

 

Directie ZIO

Dhr. dr. G.J.C. Schulpen, medisch directeur

Dhr. dr. C.J.T. van Uden, directeur bedrijfsvoering

Bestuur Vereniging RHZ

Mevr. drs. Th. van der Waart, Huisarts, voorzitter

Dhr. drs. P. Castermans, Huisarts

Dhr. drs. R. Zonneveld, Huisarts