ZIO (Zorg in Ontwikkeling) – voorheen stichting RHZ Heuvelland – is een eerstelijns zorgorganisatie in Maastricht en omgeving (Heuvelland). ZIO staat voor optimale kwaliteit van zorg en bereikt dit mede door de eerstelijns zorgaanbieder (bijv. de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut en diëtist) in zijn of haar praktijk adequaat te ondersteunen.

Bij ZIO zijn aangesloten:

  • de huisartsen uit Maastricht en Heuvelland verenigd in de vereniging RHZ
  • de fysiotherapeuten uit Maastricht en Heuvelland die zijn aangesloten bij stichting Fy’net.
  • de diëtisten uit Maastricht en Heuvelland die zijn aangesloten bij Dienet.

Het beleid van ZIO wordt vormgegeven door het beleid van aangesloten eerstelijns zorgaanbieders. Een onafhankelijke raad van toezicht houdt toezicht op de bedrijfsvoering van ZIO.


Raad van Toezicht ZIO

De Raad van Toezicht van ZIO en Huisartsenpost bestaat uit 3 leden en is belast met toezicht houden op en adviseren over de taakuitvoering van ZIO en Huisartsenpost.

De leden worden benoemd voor een periode van 4 jaar.

Arno Timmermans; voorzitter van de Raad van Toezicht per 01 januari 2022.
Als huisarts praktiserend in Almere tot 2012. Van 2000 tot 2004 directeur NHG, van 2004 tot 2012 bestuursvoorzitter NHG.
Vanaf 2012 voorzitter van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis. Het Westfriesgasthuis fuseerde in 2017 met het Waterlandziekenhuis, momenteel bekend als Dijklander Ziekenhuis. Thans voorzitter van de raad van commissarissen SBOH en lid raad van toezicht De Hoogstraat revalidatie.

Maarten Klomp; lid Raad van Toezicht per januari 2021.
Huisarts, praktiserend in Eindhoven tot 2020. Van 2008 tot 2018 medisch directeur van zorggroep DOH, en van 2014 tot 2021 bestuurslid van InEen. Thans adviseur en toezichthouder in de zorg.

Ria Doedel; lid Raad van Toezicht per januari 2020.
Algemeen directeur a.i. van MijnWater per januari 2022. Van 2019 tot heden Intrim Manager bij Cresto Interim Management. Van 2007 – 2019 CEO WML.
Thans toezichthouder bij Woonpunt.


Directie ZIO

Mevr. H.M.F.S. Steeghs, interim bestuurder


Bestuur Vereniging RHZ

dhr. drs. J.H.J. Göbbels
Voorzitter, huisarts

Dhr. drs. J. Urlings
Huisarts 

Dhr. drs. G. Reitz
Penningmeester, huisarts