HaZo24 staat voor HuisartsenZorg 24 uur

Kwaliteit van huisartsenzorg, dat mag de patiënt verwachten. Betrouwbaar, beschikbaar en veilig, 24 uur per dag. Daar willen we in onze regio garant voor staan.

Samen met vijf andere Huisartsenorganisaties in het land is de HaZo24 ontwikkeld om huisartsenpraktijken, zorggroepen en huisartsenposten te ondersteunen en de basis te leggen voor een kwaliteitsbeleid waardoor de patiënt kan vertrouwen op goede zorg. Het normenkader is de internationale ISO gerelateerde NEN 15224, wet- en regelgeving en de richtlijnen van de betrokken beroepsgroepen.

In de regio Maastricht en Heuvelland is de Vereniging RHZ de kapstok voor deze visie. ZIO draagt zorg voor de ondersteuning en begeleiding van de huisartsenpraktijken om het doel van gecertificeerde praktijken volgens het HaZo24 model te bereiken. ZIO is zelf gecertificeerd voor het aandeel in de Chronisch Zorg. De Huisartsenpost is dat voor de Acute Zorg in de avond, nacht en weekenden en tijdens feestdagen. Eind 2019 werkt 95% van de praktijken in de RHZ-regio met een kwaliteitssysteem. Een prachtig resultaat!

Vanaf 2020 wordt met meerdere praktijken gezocht naar verdieping en betere inbedding van de HaZo24 in de praktijk.