Afdeling De Schakel, een samenwerking tussen Envida, MUMC+, MUMC+ Herstelzorg en ZIO, is verhuisd naar La Valence. Dit is een eerste stap in een groter veranderingsproces: La Valence zal uitgroeien tot een expertisecentrum voor acute en kortdurende ouderenzorg.

De Schakel was gevestigd in het MUMC+, waar een team van Envida de zorg verleende. Bij het begin van de coronacrisis sloot de afdeling haar deuren. Besloten is om De Schakel voor te zetten in La Valence. Dat gebeurt in samenwerking met het ziekenhuis en de HAP/huisartsen.
Tijdens een kort verblijf in de Schakel wordt onderzocht wat de cliënten precies nodig hebben. Na deze observatieperiode gaan ze terug naar huis of worden doorverwezen voor verder herstel/revalidatie.
La Valence wordt doorontwikkeld tot een voorziening waar we ouderen met somatische en/of cognitieve klachten, die 24 uurs verblijf nodig hebben, kunnen opvangen, observeren, diagnostiek verrichten, kortdurend behandelen en reactiveren, en van waaruit we kunnen organiseren dat ouderen vervolgens doorgeplaatst worden naar de juiste zorg op de juiste plaats.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Frank Amory, programmamanager ouderenzorg: f.amory@zio.nl, tel: 06 57417394.