Zorgcentrum De Zeven Bronnen (Envida) is onlangs gestart met een dagbehandeling.

Voor mensen met een lichamelijke aandoening biedt De Zeven Bronnen in Amby een dagbehandeling. Dagbehandeling is ‘zorg op maat’. Deelname aan de dagbehandeling is gericht op het behandelen en voorkomen van verdere achteruitgang. De dagbehandeling maakt het leven van de thuiswonende cliënt weer wat gemakkelijker. Hierdoor kan de cliënt langer thuis zelfstandig wonen.

In de dagbehandeling vindt activering plaats op individueel als in groepsverband. Naast behadeling bieden zij begeleiding, verzorging en ondersteuning bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Bij de dagbehandeling leert men om te gaan met bepaalde situaties. De opgedane kennis en vaardigheden worden thuis toegepast. De behandelingen worden gegeven door een vast team behandelaars, waaronder een fysiotherapeut, ergotherapeut, muziektherapeut, een logopedist, een diëtist, psycholoog of specialist ouderengeneeskunde. Op de dag van behandeling zorgt De Zeven Bronnen voor een maaltijd. Vervoer wordt door De Zeven Bronnen geregeld.

De dagbehandeling wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). Er moet dan wel een geldige indicatie zijn die kan worden aangevraagd bij het CIZ. De dagbehandeling heeft op werkdagen plaats voor 20 bezoekers per dag.

Voor informatie: neem contact op met Envida, 0900 – 22 33 440 of via e-mail: info@envida.nl