We weten dat corona de conditie van patiënten flink kan aantasten. Het is vaak moeilijk en frustrerend om dit weer op te bouwen. Het beweegprogramma in het water ‘COVID-19 Fit’, ontwikkeld i.s.m. een fysiotherapeute, in het Geusseltbad kan hierbij helpen.

Het programma ‘COVID 19 Fit’ wordt aangeboden in het Geusseltbad Maastricht en is ontwikkeld in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk de Heerderrein. Deze groepslessen zijn geschikt voor iedereen die herstellend is van corona, dus voor mensen die in het ziekenhuis of zelfs op de IC hebben gelegen, maar ook die thuis ziek zijn geweest met milde coronaklachten. Dit kan in aanvulling óf als vervolg op de paramedische herstelzorg. Ook patiënten waarbij fysiotherapie/paramedische zorg niet noodzakelijk is, maar wel opnieuw conditie en kracht moeten opbouwen, kunnen worden doorverwezen naar het COVID-19 Fit programma.

Bij het opbouwen van de conditie is het heel belangrijk om dit rustig en op lage intensiteit te doen. Vaak zijn mensen geneigd om in een keer te veel van hun lichaam te vragen. Onze ervaren instructeurs begeleiden de deelnemers hierin.  Met duur-, kracht- en circuittrainingen werken we aan het verbeteren van de spierkracht en het uithoudingsvermogen. De lessen vinden plaats in borstdiep water met een temperatuur van 30°C.

Het programma wordt aangeboden op donderdag om 8 uur en om 15 uur.

Een losse les kost € 5,70 en een 10-badenkaart € 48,40

Kijk voor meer informatie op: www.geusseltbad.nl/zorg-en-verenigingen/covid-19-fit