Per 1 januari 2024 zal het huidige kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) eQuse versie 4, niet meer ondersteund worden. In de afgelopen jaren heeft stichting HaZo24 zich sterk gemaakt om een doorontwikkeling van de huidige versie te realiseren. EQuse versie 5 vertoont echter niet de gewenste ontwikkeling en komt daarnaast met een tariefstijging. Gezien de geluiden van onvrede over eQuse, zowel in gebruiksvriendelijkheid als in prijs, is in 2022 de verkenning van alternatieven gestart.

Er heeft een inventarisatie van de ervaring en gebruik met het huidige eQuse plaats gevonden om een beeld te vormen over de wensen van gebruikers. Dit is meegenomen in de beoordeling van diverse aanbieders van een KMS. Na deze verkenningsperiode is er een groep van praktijkmanagers en kwaliteitsmedewerkers gevormd die ervaring hebben opgedaan middels online demonstraties en inloggen in een testomgeving. Hun feedback is meegenomen in het besluit.

De keuze is gemaakt om over te stappen op Zenya van Infoland.

Zenya biedt een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk product. Informatie kan, t.o.v. eQuse, beter gekoppeld, doorgezet en gemonitord worden. Daarnaast gebruiken veel partners (ziekenhuizen, GGZ- en VVT- organisaties) Zenya. Voordeel hiervan is dat zij kennis delen via de gebruikersomgeving en in de toekomst is het wellicht mogelijk om organisatie overstijgende werkprocessen in te richten. Een veel gehoorde wens was om een app beschikbaar te hebben en deze mogelijkheid biedt Zenya ook!

Via onderstaande links kunnen jullie alvast een eerste indruk van Zenya krijgen:

Document Management Systeem Zenya DOC – Snel & Efficiënt werken (zenya-software.com)

Incident management software Zenya FLOW – Grip op kwaliteit (zenya-software.com)

Het streven is om vóór 1 januari 2024 alle praktijken over te hebben op Zenya. Momenteel wordt het implementatie plan vormgegeven waarin o.a. het plan van aanpak voor de migratie van data en het instrueren van de gebruikers wordt opgenomen. Zodra dit plan klaar is wordt dit met iedereen gedeeld.