Medische vragen met betrekking tot diagnostiek en behandeling van patiënten van 75 jaar en ouder kan je voorleggen aan een team van specialisten via een Videoconsult.

Kort samengevat gaat het om het volgende:

  • Wat: huisartsen kunnen wekelijks alle medische vragen met betrekking tot diagnostiek en behandeling van patiënten van 75 jaar en ouder voorleggen aan een team van specialisten via een Videoconsult (Teams).
  • Exclusiecriteria: medische vragen over spoedverwijzingen en vragen rondom acute zorg.
  • Hoe: het consultatieteam staat iedere woensdag tussen 16.30 uur en 17.30 uur klaar om vragen van huisartsen via een videoconsult te beantwoorden
  • Samenstelling consultatieteam: Specialist Ouderengeneeskunde, internist ouderengeneeskunde, kaderhuisarts ouderenzorg, Specialist Ouderengeneeskunde GGZ, klinisch neuropsycholoog.
  • Taak consultatieteam: adviseren, indiceren en zo nodig verwijzen. Ook kan een huisbezoek worden afgesproken
  • Procedure:

o             De huisarts stuurt een mail met het verzoek tot consultatie (zonder inhoudelijke informatie) naar Frank Amory (f.amory@zio.nl).

o             De huisarts ontvangt een link met datum en tijdstip van het video consult. Deze uitnodiging ontvangt u voor dinsdag 17.00 uur.

o             Tijdens de consultatie licht de huisarts de casus toe

o             Het consultatieteam geeft advies

Samenwerkende organisaties: Envida, MUMC+ Ouderengeneeskunde, Mondriaan GGZ Ouderenzorg, ZIO, Geheugenpoli MUMC+.

Voor vragen over deze pilot kunnen jullie ook altijd terecht bij Frank Amory en Marijke van Dongen, kaderhuisarts ouderengeneeskunde.