Wie moet de e-learning volgen binnen uw praktijk?
Minimaal één huisarts en één praktijkassistente, en indien werkzaam in de praktijk één POH en de praktijkmanager. Maar we adviseren sterk dat alle medewerkers die binnen uw praktijk werkzaam zijn de e-learning te volgen.

Regio overzicht e-learning module 1 OPEN


Op 31 augustus zijn 177 personen geslaagd voor de e-learning module 1, gefeliciteerd allemaal !!
Daarmee ligt ons regio-gemiddelde op 54.29%. Het landelijk gemiddelde geslaagden ligt rond de 72%, we hebben dus een inhaalslag te maken. Er zijn 2 praktijken die de (eerste) uitnodiging voor de e-learning nog moeten accepteren.

Hoe lang duurt de e-learning?
Uit diverse praktijken hebben we vernomen dat u rekening dient te houden met ongeveer anderhalf uur. Desgewenst kunt u de e-learning op een later moment hervatten. Het platform slaat automatisch uw voortgang op.

Wat leer ik in module 1?
In deze eerste module krijgt u meer informatie over de basis van online inzage. Wat houdt online inzage precies in en wat is het nut voor huisarts, praktijkmedewerkers én patiënten? U krijgt meer informatie over de wettelijke en maatschappelijke achtergronden van online inzage. Na het volgen van deze e-learning weet u wat er nodig is om uw patiënten online inzage te geven in hun medische gegevens.
Ook weet u hoe online inzage op positieve wijze bijdraagt aan persoonsgerichte zorg. Hiervoor zijn o.a. huisartsen geïnterviewd die al zijn gestart met online inzage. Zij maken inzichtelijk wat online inzage de huisartsenpraktijk kan opleveren en geven tips hoe u online inzage kunt invoeren. Daarnaast zijn er filmpjes van een praktijkondersteuner en een assistente.

Geaccrediteerde scholing
De KNMG heeft één accreditatiepunt aan deze e-learning toegekend. U ontvangt de accreditatie indien u de eerste module volledig heeft doorlopen en de bijbehorende toetsing succesvol heeft afgerond. Accreditatie kan alleen toegekend worden als de artikelen geheel zijn gelezen en alle filmpjes helemaal zijn bekeken. De artikelen vermeld bij de bronnen hoeft u niet allemaal te lezen om te kunnen slagen, dit is optioneel.