Direct doorsturen zonder tussenkomst van Tipp, nu ook naar Zuyderland ziekenhuis.
Al sinds enkele maanden kunt u een verwijzing naar MUMC+ sturen, zonder dat Tipp daar nog tussenkomt. Dit werkt goed, en na overleg met de Gebruikersraad van Tipp en met Zuyderland is besloten dit ook voor Zuyderland ziekenhuis door te voeren.

Met ingang van morgen, 8 januari, gaan verwijzingen, waarbij u zelf al de keuze maakt voor Zuyderland ziekenhuis, direct door naar de betreffende poli. Uitzondering zijn de poli’s waar Tipp afspraken inplant namens de patiënt (Gynaecologie, Dermatologie, Reumatologie, KNO, Oogheelkunde en Kindergeneeskunde)
Uw patiënt wordt dus niet meer gebeld (voor controle van gegevens) en de verwijzing gaat direct door naar het gekozen ziekenhuis.

Het komt nog regelmatig voor dat patiënten die op deze manier zijn verwezen toch bellen met Tipp, en aangeven dat ze op ons telefoontjes zaten te wachten.
Wanneer u zelf in de verwijsbrief kiest voor MUMC+ (of vanaf morgen Zuyderland), dan neemt Tipp géén contact meer op met uw patiënt en hoeft uw patiënt ons ook niet meer te bellen.
Wanneer u juist wel wil dat Tipp nog contact opneemt met uw patiënt, dan kunt u dat aanvinken in de verwijsbrief of kiezen voor ‘in overleg met Tipp’.

Aanpassingen in verwijsbrief GGZ
Na evaluatiegesprekken met enkele huisartsen en POH’s is besloten om de verwijsbrief GGZ op een aantal onderdelen aan te passen. De wijzigingen zijn onlangs afgestemd met de werkgroep Huisartsgeneeskundige GGZ.
We willen deze wijzigingen zo snel mogelijk doorvoeren, we informeren jullie uiteraard zodra dit gerealiseerd is.

Tipp Zorgnavigator
Sinds november werken we met de nieuwste versie van de Tipp Zorgnavigator. De Zorgnavigator is een keuzehulp ingebouwd in het Tipp portaal, die u en uw patiënt kan helpen bij het maken van een keuze voor een zorgaanbieder. De Zorgnavigator is voor iedereen beschikbaar. Met dit filmpje krijgt u een korte (<3 min) instructie hoe u de Zorgnavigator kunt raadplegen.
Meer informatie over de Zorgnavigator vindt u ook op de website van Tipp, www.tipp.nl.

Voor alle vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Linda Wijnen, l.wijnen@tipp.nu of 0683 0819 85.