ZIO contracteert per 2020 leefstijlcoaches voor de uitvoering van de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie, klik hier voor meer info).

Afgelopen jaar was het nog niet mogelijk dat een patiënt zowel kon deelnemen aan de GLI en diëtetiek vanuit de ketenzorg. Wanneer de patiënt werd aangemeld voor de GLI, blokkeerde (automatisch) de financiering van de diëtetiek in MediX.

Per 1.1.2021 is dat niet meer het geval is; diëtetiek en de GLI kunnen gelijktijdig lopen bij geconcludeerde Multi morbiditeit.

Wij vertrouwen op de professionele inschatting van de medisch eindverantwoordelijke (huisarts, ofwel POH onder supervisie van de huisarts), die (in overleg met de patiënt) bepaalt welk traject het beste past. De GLI, diëtetiek of de combinatie van beide. De huisarts/POH verwijst de patiënt vervolgens (via MediX) naar de zorgverlener naar keuze.

Om te waarborgen dat er doelmatige zorg wordt verleend, is het van belang dat – wanneer beide trajecten lopen – de lopende diëtetiek wordt afgestemd met de voedingsadviezen in het kader van het GLI-programma. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de diëtist en leefstijlcoach.

Bij vragen kunt u terecht bij Leni of Maud (via ketenzorg@zio.nl of 043 350 69 10)