Achtergrondinformatie OPEN-programma
Op 4 juni 2020 heeft ZIO een nieuwsbericht naar alle praktijken gestuurd met achtergrondinformatie over het OPEN-programma. Ik wil u graag nogmaals wijzen op deze nieuwsbrief met o.a. de mijlpalen betreffende het programma. Het betreffende nieuwsbericht kunt u hier nalezen.

Folders en posters ‘Veilig gegevens delen & Online inzage’
ZIO heeft voor het OPEN-programma folders en posters laten drukken. Deze kunt u gebruiken om aan patiënten uit te leggen of en op welke manier zij hun gegevens kunnen delen en om uit te leggen wat online inzage is. Elke praktijk krijgt 2 posters en 100 folders. Deze kosten hiervoor neemt ZIO voor haar rekening. Deze posters en folders worden zoveel als mogelijk via de bestelling van de PBM verspreid.
Mocht u de afgelopen weken geen PBM hebben besteld én u heeft geen gelegenheid gehad om de folders en posters voor het OPEN-programma op te halen, wil ik u vragen deze alsnog bij secretariaat van ZIO op te halen.

Laatste herinnering: e-learning module 1 OPEN
Het volgen van de (geaccrediteerde) e-learning is een noodzakelijke stap die u en uw collega’s moeten uitvoeren om te kunnen voldoen aan de OPEN-voorwaarden en aanspraak te kunnen maken op de subsidieregeling. Bovenal is de e-learning een goede leerschool om te begrijpen wat online inzage werkelijk betekent voor uw praktijk en vanzelfsprekend uw patiënten.
We ontvangen veel positieve reacties over de inhoud van deze e-learning.

Regio overzicht e-learning module 1 OPEN

Op 8 december zijn 294 personen geslaagd voor de e-learning module 1, gefeliciteerd.
Daarmee ligt ons regio-gemiddelde op 85%, een mooi resultaat. Het landelijk gemiddelde geslaagden ligt rond de 80%.

Er zijn 11 praktijken die (nog) niet voldoen aan de voorwaarde dat minimaal één huisarts en één praktijkassistente, en indien werkzaam één POH en de praktijkmanager de e-learning module 1 hebben gevolgd.

Hoe lang duurt de e-learning?
Uit diverse praktijken hebben we vernomen dat u rekening dient te houden met ongeveer anderhalf uur. Desgewenst kunt u de e-learning op een later moment hervatten. Het platform slaat automatisch uw voortgang op.

Geaccrediteerde scholing
De KNMG heeft één accreditatiepunt aan deze e-learning toegekend. OPEN heeft een automatische koppeling met GAIA, zodat bij succesvolle deelname aan de e-learning de accreditatie voor deelnemers aan de e-learning direct automatisch geregeld is. Daarnaast geeft het OPEN platform na afronding van de e-learning een certificaat van deelname.

U kunt alleen een accreditatiepunt krijgen als u bent aangesloten bij een beroepsvereniging waarvoor accreditatie is aangevraagd en toegekend:
• KNMG – (waarnemend) Huisartsen
• AccreditatieBureau Cluster 1 (ABC1) – Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten
• KABIZ – Doktersassistenten (CADD van de NVDA)
• KABIZ – Praktijkmanagers Huisartsenzorg (NVvPM)
• NVvPO – de Beroepsvereniging voor praktijkondersteuners
• NAPA – de Nederlandse associatie voor Physician Assistants
• V&VN – beroepsvereniging voor verpleegkundigen, verzorgende en verpleegkundig specialisten
• POH-GGZ – Landelijke Vereniging Praktijkondersteuner Huisarts – Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ)

Om het accreditatiepunt te ontvangen kunt u uw beroepsgroep en registratienummer invullen in uw profiel van de website waar u de e-learning volgt:

• Ga naar uw profiel door te klikken op deze link
• Log in met uw persoonlijke inloggegevens. Weet u deze niet meer? Op de inlogpagina vindt u ook de mogelijkheid om uw wachtwoord opnieuw op te vragen. Uw gebruikersnaam is het emailadres waarop u de uitnodigingsmail heeft ontvangen.
• Controleer na het inloggen of de functie en het registratienummer op uw profiel juist staan ingesteld.
• Tot slot klikt u op ‘opslaan’.

Na het invoeren van uw nummer wordt het punt automatisch toegekend.
Als er geen BIG nummer ingevuld kan worden, kan de deelnemer het certificaat na afronding van de e-learning downloaden en op die manier indienen bij de betreffende beroepsvereniging.

Mocht u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dit graag.

Bernard van der Ploeg
Projectleider OPEN
E: b.van.der.ploeg@zio.nl
T: 06 363 12 789