Per 1.1.17 is een aantal wijzigingen doorgevoerd in de keten die het voor u mogelijk interessant maken om (weer) aan de slag te gaan met de keten ouderenzorg (GOUD). De registratielast wordt namelijk flink verminderd en de financiering wordt aangepast.

De ketenzorg ouderen reikt u een middel aan om, samen met uw POH, meer zicht te krijgen op de oudere populatie in uw praktijk, de problematiek van de patiënt systematisch in kaart te brengen en een samenhangend zorgaanbod voor kwetsbare ouderen te creëren.

Vermindering registratie
Na uitvoerige evaluatie met de werkgroep bleek dat de registratielast een groot knelpunt was in de uitvoering van de keten, en dat de nadruk te veel lag op afname van het GOUD instrument i.p.v. op netwerkvorming. Om deze reden is het aantal en de inhoud van de MediX formulieren flink teruggebracht. Bovendien zal, in de monitoring, de nadruk meer komen te liggen op netwerkvorming/overleg/multidisciplinaire samenwerking dan op de registratie van patiëntgebonden-indicatoren.

Aanpassing financiering
De integrale component blijft in 2017 behouden binnen de keten ouderenzorg. Wanneer u een contract heeft, dan zit in het keten-bedrag een lumpsum bedrag dat alle reguliere visites/controles/verrichtingen vervangt. Meer informatie volgt in de financiële paragraaf van het contract.

Geïnteresseerd/vragen/opmerkingen?
Meer informatie volgt via de informatiebijeenkomst op 30 jan 2017 (klik hier voor aanmelden), het protocol dat begin 2017 wordt verspreid, en (de financiële paragraaf van) het contract dat u binnenkort van ZIO ontvangt..

Wanneer u aan de slag wilt gaan met de keten, brengen wij, samen met Marijke van Dongen (kaderhuisarts ouderenzorg), graag een bezoek aan de praktijk om uw verwachtingen door te nemen en u wegwijs te maken binnen de keten.
Bovendien wordt voor POH die al werken met de keten, een bijeenkomst georganiseerd om hen bij te praten over alle veranderingen binnen de keten. Een uitnodiging volgt via de nieuwsbrief.

Nu al vragen/opmerkingen? Neem contact op met Frank Amory (043 350 69 87, f.amory@zio.nl) of Maud van Hoof (043 350 69 28, m.van.hoof@zio.nl)