De beroepskrachten in de wijken geven aan onvoldoende van elkaar te weten wie er betrokken is rondom een kwetsbare burger/gezin. Daarnaast heeft men onvoldoende zicht op wie met wat, met welk behandelplan, bezig is. Dit vraagt om een bundeling van de voor de samenwerking relevante en actuele informatie. Eén van de oplossingen kan een virtuele overlegtafel zijn oftewel een ICT-software systeem.
Een tool die ontwikkeld is om het netwerk rond iemand die zorg en hulp nodig heeft te ondersteunen. Waarmee professionals en niet-professionals eenvoudig met elkaar samenwerken op een manier die de zelfregie en zelfredzaamheid van de cliënt bevordert. En waarin alle betrokkenen veilig en gericht communiceren.

Om te voorkomen dat de onwenselijke situatie ontstaat waarin organisaties individueel dergelijke systemen gaan inzetten, en de informatie alsnog versnipperd is, organiseren wij, in opdracht van de bestuursgroepvoorzitters, deze werksessie. Tijdens deze avond willen wij samen met zorg- en hulpverleners in de regio Maastricht-Heuvelland bepalen of een virtuele overlegtafel een oplossing biedt voor de knelpunten in de multidisciplinaire samenwerkingen en of er een systeem is dat de voorkeur geniet. Drie aanbieders (Zorgverband, eGPO en Wizportaal) zullen tijdens deze avond een korte pitch verzorgen waarin zij hun systeem presenteren.

Wilt u aanwezig zijn op woensdag 5 juli 2017 van 17:30 – 21:00 uur? Dat kan!
I.v.m. de catering het verzoek u vóór 30 juni a.s aan te melden bij Gemma Smeets (E: g.smeets@zio.nl, T: 043 350 63 13)

Ook wanneer u meer informatie wilt, kunt u terecht bij Gemma (locatie volgt spoedig).