Op woensdag 29 september jl. waren Wark House en het Ouderen Zorgnetwerk Dichteren te gast bij Envida en ZIO voor een werkbezoek. Doel van het werkbezoek was een kennisuitwisseling over duurzame samenwerking en het bouwen van een samenhangende infrastructuur voor zorg en welzijn.

De gasten uit Doetinchem waren vooral geïnteresseerd in het succes van onze zogeheten Blauwe Zorg aanpak, een beweging die bewijst dat betere samenwerking tussen zorgverzekeraar, gemeenten en zorgaanbieder ervoor zorgt dat inwoners zich gezonder voelen, kwalitatief betere zorg ervaren tegen afnemende kosten. Ze werden meegenomen in de wijze waarop wij in de regio de ouderenzorg georganiseerd hebben, waarvoor ze letterlijk en figuurlijk de wijk in gaan na een aftrap in het nog in ontwikkeling zijnde expertisecentrum La Valence.

Over hun werkbezoek aan ZIO en Envida zeiden de gasten uit de achterhoek vooraf: ‘Het is geweldig ons 1 dag te kunnen onderdompelen in de Blauwe Zorg aanpak. Daarnaast kunnen we bouwen aan een blijvende wederkerige uitwisseling van kennis en ideeën op alle drie de lagen zowel bestuurlijk, professioneel als vanuit bewoners. En vanuit Wark House voegen we hier onderzoek en onderwijs aan toe vanuit onze samenwerking met onze partners. Zo kunnen we de ‘vondsten’ ook blijvend (wetenschappelijk) met elkaar borgen. De dag is een succes als we elkaar kunnen inspireren, concrete doorontwikkelingen kunnen bespreken, leren van elkaar en iedereen de positieve energie kan voelen om ‘door te pakken’ in de zorg ontwikkeling (op zijn Achterhoeks; D’ran).