Beste huisartsen,

Op 1 oktober aanstaande implementeren we de Zorgnavigator in het Tipp verwijsproces.

Met behulp van de Tipp Zorgnavigator kunt u samen met uw patiënt een keuze maken uit het totale zorgaanbod. De Tipp Zorgnavigator toont meer informatie over de zorgaanbieders zoals kwaliteitsinformatie, huisartsenopinie, wachttijd en reisafstand. In de toekomst komen daar nog de patiëntervaring en polis informatie bij.
De Tipp Zorgnavigator kan ook zelfstandig door uw patiënt na afloop van het consult gebruikt worden, of eventueel in overleg met een Tipp-medewerker.

Op basis van voorkeuren van uw patiënt geeft de Tipp Zorgnavigator de best passende zorgaanbieders in volgorde van voorkeur aan. Het advies wat de Zorgnavigator geeft is uiteraard vrijblijvend.

Vanaf dinsdag 1 oktober start een kleine groep huisartspraktijken als pilot met de Tipp Zorgnavigator. Samen met deze praktijken evalueren we het proces na enkele weken. Daarna willen we alle huisartspraktijken informeren over deze nieuwe mogelijkheid binnen het verwijsproces.
Deze pilotgroep huisartsen heeft een duidelijke instructie ontvangen over het gebruik van de Zorgnavigator. We willen u verzoeken zonder instructie geen gebruik te maken van de extra knop.
Behoort u niet tot de pilot groep maar wilt u wel gebruik maken van de Tipp Zorgnavigator? Dan kan dat natuurlijk, neem dan contact op met Linda Wijnen, 06 83 08 19 85. Er is tevens communicatiemateriaal beschikbaar voor in uw wachtkamer.
De Zorgnavigator is niet beschikbaar voor alle specialismes. Veel ziekenhuizen hebben specifieke poli’s, waardoor we niet kunnen vergelijken met andere zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld TIA of Fertiliteit bij het MUMC+. Bij het kiezen van deze specialismes is de knop niet zichtbaar.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, neem dan contact op met Linda Wijnen (l.wijnen@tipp.nu of 06 83 08 19 85)