Studenten ergotherapie aan Zuyd Hogeschool organiseren in samenwerking met Buurtplatform Amby en met ZIO een informatiemiddag om valpreventie bij ouderen uit de wijk Amby onder de aandacht te brengen. Een heel goed initiatief waar ze met heel veel enthousiasme mee bezig zijn.

Hieronder kunt u lezen wat ze willen gaan doen.

Wij zijn Sergio Califano, Loes Dullens, Chelsea Heuts en Collin Pelzer, vijfdejaars studenten ergotherapie aan Zuyd Hogeschool. Momenteel doen wij in opdracht van ZIO onderzoek naar valpreventie. Vallen is een steeds groter wordend probleem in de maatschappij. Vallen kan vervelende gevolgen met zich mee brengen, zowel op de korte als de lange termijn, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat u valt.

Om deze reden bieden wij op 12 december van 14.00 tot 16.30 een informatiemiddag rondom valpreventie aan in de Amyerhoof. Hier krijgt u informatie aangereikt en bent u ook zelf in de gelegenheid om stands met verschillende deskundigen te bezoeken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai.

Dus wilt u graag weten wat u zelf kan doen om het risico op vallen zo laag mogelijk te houden? Meld u vóór 9 december dan aan via valpreventieamby@gmail.com of bel/app naar 0644056245.