Het regionale consultatieteam palliatieve zorg verricht ongeveer 650 consulten per jaar op het gebied van symptoombestrijding, psychosociale problemen, ethische dilemma’s en organisatie van zorg bij patiënten in de palliatieve fase. U kunt ook een bedside consult vragen. Er komt dan een gespecialiseerd verpleegkundige of verpleegkundig specialist bij de patiënt thuis een consult doen. Dit heeft het voordeel dat de verpleegkundige een goed beeld kan krijgen van alle aspecten van palliatieve zorg (lichamelijk, psychisch, sociaal en zingeving). Het bedside consult kan ook, als u dat wenst, met de huisarts samen gedaan worden. De verpleegkundige overlegt altijd met een arts-consulent palliatieve zorg. Wij nemen nooit de zorg over maar geven de huisarts een advies.

Voor telefonische consulten zijn we 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar op 0900-7255486 (0900-PALLIUM). Na kantooruren wordt u doorgeschakeld naar het ANW team van Limburg en Zuidoost Brabant. U krijgt altijd een consulent palliatieve zorg aan de telefoon. Bedside consulten worden alleen op werkdagen gedaan en kunnen aangevraagd worden via hetzelfde nummer 0900-7255486.

Is uw patiënt nog mobiel en heeft hij of zij een ongeneeslijke tumor dan zou u ook kunnen overwegen om te verwijzen naar de poli supportive care in het oncologiecentrum van het MUMC+. De poli wordt bemand door de verpleegkundig specialisten en de arts-consulenten van het palliatieteam. De doelstelling van deze poli is het ondersteunen van de patiënt, zijn naasten en zijn hoofdbehandelaar (huisarts of medisch specialist),  wanneer (tumor gerelateerde) symptomen onvoldoende onder controle komen  en/of wanneer er begeleiding nodig is rondom advance care planning.
Patiënten kunnen verwezen worden door de huisarts. De poli supportive care is alleen adviserend; dit wil zeggen dat na poliklinische evaluatie een behandeladvies zal worden teruggekoppeld aan de verwijzer; waarbij de verwijzer dan het advies kan incorporeren in zijn/haar behandelplan.
In verband met evaluatie van het advies zal de verpleegkundig specialist van het team nog eenmalig na het poliklinisch contact met patiënt een telefonisch overleg hebben om te evalueren of symptoomcontrole werd bereikt. Huisartsen kunnen een verwijsbrief maken voor de poli en faxen naar 043-3872190.