Het blad Praktijk staat in juli 2021 (bijna) geheel in het teken van het Beweeghuis. In de artikels worden betrokkenen van MUMC+, ZIO, RHZ, Stadspoli, Fy’net, Tipp en Maastricht Sport geïnterviewd. Op deze wijze wordt het concept Beweeghuis vanuit allerlei perspectieven belicht. En dat geeft een mooi compleet beeld van deze innovatieve Beweegzorgketen in Maastricht-Heuvelland!

Het blad Praktijk* staat in juli 2021 geheel in het teken van BEWEGEN!
Het belangrijkste onderwerp in deze uitgave is HET BEWEEGHUIS.

Wat is Het Beweeghuis?
Het Beweeghuis is een nieuw concept (2021) waarmee het Maastricht UMC+, ZIO, RHZ en Fy’net samen met Maastricht Sport een nieuwe keten voor beweegzorg in de regio Maastricht-Heuvelland vormgeven.
Het Beweeghuis heeft ten doel de hele beweegzorgketen van 0e tot en met 3e lijn excellent voor haar patiënten vorm te geven. Het Beweeghuis is dus hét zorgnetwerk in Maastricht-Heuvelland voor mensen met beweegklachten. Medisch specialisten van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, huisartsen, fysiotherapeuten en beweegcoaches in Maastricht-Heuvelland werken in dit netwerk intensief samen. Daarbij wordt er maximaal ingezet op een effectief conservatief behandeltraject, afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. een operatieve ingreep toch noodzakelijk? Dan kan de patiënt hiervoor snel terecht.

De vraag die rode draad vormt
”Welke zorgverlener kan op welk moment de beste bijdrage leveren aan de zorgbehoefte van de patiënt?”
Deze vraag vormt de rode draad in het zorgnetwerk. Hierbij staan de persoon, leefsituatie en individuele doelen van de patiënt centraal. Met als streven een goede kwaliteit van leven op korte en lange termijn en daarnaast het bieden van toegankelijke, kwalitatief hoogstaande en betaalbare beweegzorg en -begeleiding.

De drie onderdelen
Het Beweeghuis concept bestaat uit drie onderdelen: de Beweeghuis Stadspoli en Beweeghuis.nl, de Beweeghuis Kliniek en de Beweeghuis Academie. Deze drie onderdelen dragen allen bij aan de verwezenlijking van onze ambitie.

Publicaties uit Praktijk juli 2021
Hieronder kunt u de artikelen over Het Beweeghuis uit het blad Praktijk juli 2021 en lezen:

Van Ziekenhuis naar Beweeghuis
Praktijk, nummer 2, juli 2021

Het Beweeghuis: een versnelde route van de huisarts tot en met de behandeling bij de fysiotherapeut of orthopeed
Praktijk, nummer 2, juli 2021

Beweeg Bewust. Beweegcoaches van Maastricht Sport doen intakes op Stadspoli”
Praktijk, nummer 2, juli 2021

(Het Beweeghuis) “Uit de praktijk”
Praktijk, nummer 2, juli 2021