‘’Het Beweeghuis is hét zorgnetwerk in Maastricht-Heuvelland voor mensen met beweegklachten. De grote kracht van het Beweeghuis zijn de netwerken. De fysiotherapeuten en huisartsen in de regio, medisch specialisten van het Maastricht UMC+ en beweegcoaches van Maastricht Sport vormen het Beweeghuis. Zij zijn onderdeel van dit zorgnetwerk binnen de beweegzorg en streven ernaar de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

Om het zorgnetwerk te ondersteunen wordt er binnen het Beweeghuis ook gebruik gemaakt van verschillende fysiotherapeutische netwerken. Deze fysiotherapeutische netwerken zorgen ervoor dat patiënten doorverwezen kunnen worden voor een behandeling bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Het afgelopen jaar zijn het Rug en Knie Netwerk geïntroduceerd. Deze netwerken zijn een groot succes, waardoor  is besloten ook het Schouder Netwerk Maastricht Heuvelland (SNMH) onder te brengen onder het Beweeghuis.

Om het Schouder Netwerk goed te introduceren is er aan de verschillende disciplines gevraagd wat er zo fijn is aan het zorgnetwerk dat het Beweeghuis vormt en waarom ook het Schouder Netwerk een toevoeging is. In deze video vertellen ze meer: *video*.