In eerdere nieuwsbrieven bent u geïnformeerd over de ambities van het Beweeghuis, een transmuraal initiatief van het Maastricht UMC+, ZIO,  Fy’net en RHZ specifiek voor patiënten met beweegklachten.

De initiatiefnemers van het Beweeghuis zijn een samenwerking aangegaan met Maastricht Sport, het sportbedrijf van de Gemeente Maastricht, die het Beweeg Bewust programma aanbiedt. Binnen het Beweeg Bewust programma ontvangt een deelnemer gedurende een jaar intensieve begeleiding door een medewerker van Maastricht Sport op weg naar duurzaam bewegen. Hierbij wordt op basis van de persoonlijke (gezondheids)situatie en fysieke gesteldheid gekeken welke vorm van sport en bewegen het beste bij de deelnemer past. Deelname aan het Beweeg Bewust programma is kosteloos voor de deelnemer.

Met ingang van dinsdag 6 april 2021 kunnen, indien geïndiceerd, patiënten na een consult op de Stadspoli bij Orthopedie, Reumatologie, Pijnbestrijding en Revalidatie worden doorverwezen naar Maastricht Sport voor een Beweeg Bewust intake op de Stadspoli. De patiënt wordt daarbij direct na afloop van het consult in de gelegenheid gesteld, via de balie van de Stadspoli, een afspraak te plannen voor deze intake.

De huisarts en verwijzend medisch specialist ontvangen, indien de patiënt daarmee akkoord gaat, van Maastricht Sport terugkoppeling na de intake, na 3 en 6 maanden en bij een eventuele stopzetting van deelname aan het Beweeg Bewust programma.

Het beweegaanbod van Maastricht Sport wordt vooralsnog alleen in Maastricht aangeboden maar staat wel open voor alle verwezen patiënten ook wanneer deze niet in de gemeente Maastricht woonachtig zijn.

In een latere fase en bij voldoende animo, zal worden bekeken of het Beweeg Bewust programma ook in andere gemeenten kan worden georganiseerd en is het de opzet om een rechtstreekse verwijsmogelijkheid naar Maastricht Sport ook te gaan openstellen voor huisartsen en fysiotherapiepraktijken.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Ronald Meerlo via r.meerlo@zio.nl of Rob Vanwersch via rob.vanwersch@mumc.nl.

Meer info over het Beweeg Bewust programma vindt u via: https://www.maastrichtsport.nl/maastricht-sport/maastricht-sport-verbindt/gezondheid/beweegbewust