Refereeravond 2020

Let op!

Het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals is moeilijk in te schatten, maar voorkomen moet worden dat eventuele besmetting met COVID-19 zal leiden tot uitval van zorgprofessionals. Derhalve is besloten om de refereeravond van 17 maart a.s. te verplaatsen naar het najaar. Een nieuwe datum volgt tzt.

Excuses voor het eventuele ongemak.

 

Binnen de HAP Maastricht & Heuvelland functioneert al jaren een VIM (veilig incident melden) commissie. Deze analyseert alle meldingen en calamiteiten die zich voordoen op de huisartsenpost en verzamelt organsatie-, leer- en verbeterpunten die de kwaliteit kunnen bevorderen.

Het thema is deze keer: Cardiologie

Aan de hand van casuïstiek die zich op de huisartsenpost op cardiologisch gebied heeft aangediend, zullen we triage, anamnese, onderzoek, diagnostiek, behandeling en samenwerking met andere disciplines bespreken.
Hiervoor zijn ook aanwezig: Dave van Kraay, cardioloog MUMC+ en Jochen Cals, huisarts en hoogleraar Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde..

Zij zullen verder ingaan op de besproken casuïstiek. Daarnaast zal Jochen Cals ook de zin en onzin van andere testen op de post bespreken.

Er is een limiet aan het aantal deelnemers, omdat we iedereen vanuit de zaal de kans willen geven om mee te discussiëren.

Ter afsluiting zal een aantal mededelingen en afspraken in verband met de post kort worden besproken.

Deelname is kostenloos en accreditatie wordt toegekend voor 2 punten.

De avond start om 18.00 uur en duurt 20.30 uur. Vanaf 17.30 uur wordt u ontvangen met hippe city snacks, broodjes en koffie/thee.

De refereeravond is bedoeld voor: huisartsen, waarnemers en triagisten van de HAP.

Cursusdetails

Locatie
Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 9, Maastricht
Prijs
Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Beschikbare data

17-03-2020 van 18:00 tot 20:30
Volgeboekt

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.