Per 1 juni zal het spreekuur POH GGZ Problematische gebruik Alcohol en Middelen weer geopend zijn. POH GGZ Luc Deumes zal om te beginnen op donderdag in de even weken werkzaam zijn voor dit spreekuur vanuit Stadspoli Oost.

De POH GGZ begeleidt in dit spreekuur cliënten met problematisch gebruik van alcohol en middelen in een kortdurend behandeltraject waarbij hij de mate van afhankelijkheid in kaart brengt en met de cliënt gaat onderzoeken wat passende begeleiding is. Indien nodig motiveert hij cliënten in een kortdurend traject om verder in zorg te gaan in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) of de Specialistische GGZ (SGGZ). Ook het systeem ( partner, familie) rondom de patiënt met verslavingsproblematiek kan op dit spreekuur terecht aangezien alcohol en middelen effect kunnen hebben op het hele gezin en niet alleen op de verslaafde zelf.

Meer informatie over oa indicatie en contra-indicaties voor dit spreekuur vindt u in de ‘Richtlijn verwijzen naar het spreekuur POH-GGZ problematisch gebruik Alcohol en Middelen’. Verwijzingen naar dit spreekuur vinden plaats via TIPP (043-2100210).

Hieronder stelt Luc zich aan u voor:

Ik ben Luc Deumes, 46 jaar en vader van 2 kinderen. Sinds ruim een jaar ben ik werkzaam bij ZIO als praktijkondersteuner GGZ. Ik ben werkzaam bij een aantal huisartsen en vanaf 1 juni ga ik ook het spreekuur verslaving bemannen.
Mijn achtergrond en ervaring liggen vooral in de psychiatrie waar ik binnen diverse afdelingen te maken heb gehad met verslavingszorg en verslavingsproblematiek. Daarnaast heb ik onlangs ook een werkstage binnen Mondriaan gehad binnen zowel de klinische- als ambulante zorg.
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn door te sporten en er op uit te trekken. Ik ga graag naar vrienden, de bioscoop en uit eten.

Indien u nader kennis wilt maken met Luc, dan kunt u hem benaderen via mail: l.deumes@zio.nl.