Informatie aan de Huisartsen m.b.t. spreekuur Reumatologie Stadspoli

Op het spreekuur Reumatologie op de Stadspoli worden de patiënten gezien met een laagcomplexe zorgvraag/ klacht (zoals artrose en fibromyalgie). Dit betekent dat vanuit de vakgroep reumatologie MUMC+ alle verwijzingen voor reumatologie getrieerd worden en beoordeeld wordt of deze patiënt in de 1,5 lijn of in de 2e lijn gezien wordt. Dit vanuit het uitgangspunt de juiste zorg op de juiste plek. Hierbij willen we benadrukken, dat hetzelfde team vanuit de Reumatologie poli MUMC+ doet op zowel de Stadspoli als in MUMC+.

Helaas zijn de wachttijden (https://www.stadspoli.nl/wachttijden) voor niet-inflammatoire aandoeningen zoals artrose en fibromyalgie bij de Stadspoli en het MUMC+ op dit moment langer dan gewoonlijk. Er wordt aan gewerkt om deze wachttijd te verkorten (o.a middels inzet van extra spreekuren).
In het kader van verwachtingsmanagement is het goed om dit ook aan te geven bij de patiënt. En uiteraard is er altijd de mogelijkheid om af te stemmen als de situatie verslechterd of als er een andere aanleiding is om de patiënt eerder te zien.

Indien de huisarts een inschatting maakt, dat de huidige wachttijd onacceptabel is, of dat de zorgvraag te complex is voor het spreekuur Reumatologie op de Stadspoli, kan hij/zij contact opnemen met de dienstdoende Reumatoloog van MUMC+. In onderling overleg zal dan beoordeeld worden of de zorg op een andere locatie voor deze patiënt meer geschikt is.