Wanneer een cliënt langdurig intensieve zorg nodig heeft, komt daar heel wat bij kijken. In dat geval kan een Volledig Pakket Thuis (VPT) uitkomst bieden. Dit maakt het mogelijk dat mensen thuis blijven wonen, met 24-uurs zorg in de nabijheid, bijna zoals in een verpleeghuis.
Groot voordeel voor de cliënt, mantelzorger en huisarts is dat alle zorg door één organisatie wordt gecoördineerd. Dat scheelt een hoop geregel en er is één aanspreekpunt.
Voor dit Volledig Pakket Thuis is een WLZ-indicatie nodig. Deze indicatie geeft recht op zorg in een woonzorgcentrum óf thuis, via het Volledig Pakket Thuis. Envida helpt cliënten graag bij het aanvragen hiervan.
Het VPT biedt onder meer verpleging, persoonlijke verzorging; begeleiding (individueel en/of dagbesteding); behandeling in het kader van de WLZ, vervoer naar behandeling en/of dagbesteding; maaltijden (eten en drinken); hulp bij het huishouden; personenalarmering en logeeropvang om de mantelzorg te ontlasten.
Voor het VPT geldt een lage inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De eigen bijdrage kan via de website van het CAK worden berekend.

Hebt u als huisarts nog vragen over het Volledig Pakket Thuis van Envida? Bel voor meer informatie met 043-3690470.