Wanneer: donderdag 17 mei van 15:00 – 18:00.

Waar: MVV businessclub
Stadion de Geusselt
Geusseltweg 11, Maastricht Samen sterk voor kinderen met Overgewicht!

Sinds begin 2017 is Maastricht proeftuin in de landelijke ontwikkeling naar een model voor kinderen met overgewicht. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is Care4Obesity met 8 proeftuingemeentes aan de slag gegaan om samen een landelijk model te ontwikkelen voor deze doelgroep. De eerste versie van dit model is inmiddels opgeleverd.

In Maastricht wordt binnen COACH al lange tijd geïnvesteerd in een multidisciplinaire gezinsaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. En met succes! Om nog meer kinderen met overgewicht de kans te bieden om van de successen binnen COACH te profiteren, wordt nu gestart met Your COACH Next Door, waarbij een wijkgerichte aanpak wordt gehanteerd en de 'coach' letterlijk 'next door' wordt gebracht. In een samenwerking tussen het MUMC+, de GGD Zuid Limburg, de gemeente Maastricht en ZIO wordt dit momenteel in een pilot verder uitgewerkt.

POH Jeugd, Charida Smeets, gaat in de pilot de rol krijgen van Centrale Zorgverlener, naast de jeugdverpleegkundige van de GGD.

Programma 17 mei:
15.00 – 15.15u inloop
15.15 – 15.45u algemene introductie Your COACH Next Door
15.45 – 16.30u ronde 1 tafelgesprekken
16.30 – 17.15u ronde 2 tafelgesprekken
17.15 – 18.00u netwerkborrel

Tijdens ronde tafel gesprekken kunt u in gesprek met ervaringsdeskundigen over de wijkpilot van Your COACH Next Door die momenteel wordt ingezet in Maastricht.

Aanmelden
Er is een kleine kans dat de locatie nog zal wijzigen. Wij vragen u daarom nadrukkelijk zich aan te melden voor de bijeenkomst, zodat wij eventuele wijzigingen aan u door kunnen geven. Aanmelden kan tot 13 mei via deze link.