Waarom ook al weer de GZLM?
De GZLM geeft de patiënt en de zorgverlener (poh en dvk) inzicht in de aandoening en ervaren ziektelast. Op basis van een vragenlijst die de patiënt thuis kan invullen via de SanaCoach (een beveiligde en persoonlijke pagina op internet), wordt een scorelijst weergegeven in de vorm van ballonnen. De ballonnen geven elk een specifiek domein weer, bijvoorbeeld beweging en medicatie. Ook geven de ballonnen met behulp van kleuren aan welk domein aandacht verdient. De patiënt krijgt zo meer inzicht in zijn/haar aandoening. Tevens kan de patiënt aangeven of hij/zij tijdens het consult bepaalde onderwerpen met de zorgverlener wilt bespreken. Op deze manier wordt het spreekuur van tevoren goed voorbereid. Zodoende is er tijdens het consult voldoende tijd om vragen te beantwoorden en samen doelen af te spreken. De GZLM betrekt de patiënt meer bij zijn/haar behandeling en geeft zowel de patiënt als de zorgverlener meer grip op de situatie

Hebben jullie al naar de vernieuwde ZLM kunnen kijken?
Voor de poh die al eerder met de ZLM COPD heeft gewerkt blijft het account hetzelfde. Zij kunnen patiënten aanmelden op dezelfde manier zoals ze dat gewend zijn bij de ZLM COPD.
Voor de poh en de dvk die nog niet eerder met de ZLM hebben gewerkt geldt dat ze eerst een account moeten aanvragen alvorens aan de slag te kunnen. Mocht je dit nog niet n.a.v. de mail van 28 mei gedaan hebben, dan kun je via onderstaande link alsnog jouw gegevens invullen.
https://nl.surveymonkey.com/r/7ZSWTBC
Deze gegevens gaan naar Sananet zodat zij een account voor jullie aanmaken. De instructievideo, waarin jullie stap voor stap kunnen zien hoe het gebruik van de GZLM in zijn werk gaat, zal naar verwachting eind juni naar alle zorgverleners (poh en dvk) worden verstuurd. Tevens krijgen zij dan ook een instructievideo die bestemd is voor de patiënt zodat ook hij eenvoudig en stap voor stap kan inloggen en de aanmeldsessie kan doorlopen.

Mochten jullie praktische of technische hulp nodig hebben dan kunnen jullie altijd contact opnemen met Sananet tel: 0031 (0)46 458 8001 of met Marcel Bruijsten gsm: 06-12132624 of tel: 043-3506910. Tijdens mijn vakantie (12-06 t/m 28-06) zijn Leni Hager l.hager@zio.nl en Maud van Hoof m.van.hoof@zio.nl te bereiken.

Onderzoek vanuit de Universiteit Maastricht
Vanuit de Universiteit Maastricht is een onderzoek, “Implementatie onderzoek naar de Ziektelastmeter”, gekoppeld aan het gebruik van de GZLM. De patiënt wordt via de Sanacoach gevraagd of hij / zij al dan niet wil deelnemen. Wat dit voor jullie betekent en voor meer informatie, zie daarvoor de uitnodigingsbrief . Deelname is geheel vrijwillig.

Posters en narrowcasting
De praktijk krijgt binnenkort twee posters over de GZLM. Een daarvan zou ergens op een opvallende plek opgehangen kunnen worden en de andere is voor de poh voor in de spreekkamer.
Vanaf 8 juni is de informatie over de GZLM ook op de narrowcasting in de wachtkamer van de huisartsenpraktijk zichtbaar.