De tijd dat een vacature meerdere geschikte kandidaten oplevert lijkt definitief voorbij. Het invullen van kortdurende vervanging voor doktersassistentes en praktijkondersteuners is steeds moeilijker. Werkzoekenden willen graag “vaste” uren in plaats van telkens wat losse dagen. Pas afgestudeerde assistentes zijn al voorzien of gaan doorstuderen.

Onze pool met assistentes en praktijkondersteuners is opgedroogd. Met andere woorden de toekomst van deze krappe arbeidsmarkt vraagt om een andere aanpak. Momenteel zijn we vanuit P&O dan ook plannen aan het voorbereiden om hier beter op in te kunnen spelen.
Om dit acute probleem voor de korte termijn aan te pakken, zijn we op zoek naar doktersassistentes die we zelf een dienstverband kunnen aanbieden via ZIO. Maar helaas komen ook op deze vacature te weinig reacties.

Wij hopen dan ook op begrip als we geen assistente of praktijkondersteuner kunnen leveren voor een vervanging. Overigens wil dit niet zeggen dat we geen vervangingsvragen meer willen ontvangen. 

Voor reacties, opmerkingen of ideeën om ons verder op weg te helpen, kan altijd contact worden opgenomen met P&O via Petra van den Akker of Remy Rousseau.