De Keuzewijzer Dementie voor de regio Maastricht en Heuvelland is beschikbaar. Deze brochure biedt een overzicht van de hulp, ondersteuning en zorg voor mensen met dementie en hun naasten in Maastricht en Heuvelland.

De zorg voor een naaste met dementie is waardevol, maar kan ook intensief zijn. Tijdige hulp aanvragen helpt mantelzorgers om het langer vol te kunnen houden. Wij hopen dat deze brochure mensen met dementie en hun naasten (mantelzorgers), vrijwilligers en professionals helpt bij het vinden, aanvragen en organiseren van de ondersteuning die in de verschillende fases van het dementieproces nodig is.

De keuzewijzer Dementie is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij dementie Maastricht en Heuvelland, Limburgse Provinciale werkplaats Dementie en Ouderenzorg en het CZ Programma Dementie. Met speciale dank aan alle mantelzorgers en zorgprofessionals voor hun kritische blik en constructieve reacties.

Alle huisartsen praktijken in Maastricht-Heuvelland ontvangen binnenkort een aantal exemplaren van de keuzewijzer. Heeft u nog vragen, tips of aanvullingen, mail dat dan naar: keuzewijzerdementiemh@gmail.com.