Een longaanval is een plotselinge verslechtering van uw klachten. Veel mensen met chronische longklachten ondernemen geen actie bij een longaanval, terwijl dit wél noodzakelijk is. U kunt zelf veel doen om het risico op een longaanval te verkleinen en ziekenhuisopname te voorkomen.

Wilt u weten hoe u een longaanval kunt herkennen, bij u zelf of iemand in uw naaste omgeving? En daarmee de kans op een ziekenhuisopname verkleinen? Kom dan op maandag 13 maart naar Longpunt Maastricht. Marleen Vaassen, longverpleegkundige van MUMC+ en Wendy Engering, praktijkondersteuner van ZIO verzorgen dan een presentatie. Samen met hen en andere longpatiënten kunt u in gesprek over het opstellen van een actieplan: wat doet de huisarts en wat doet de patiënt zelf? Met het longaanval actieplan leert u de signalen herkennen en weet u wat u moet doen als uw klachten verergeren.

Locatie deze maand: Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, Maastricht.

Longpunt vindt elke tweede maandag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Vanaf 2017 Longpunt op 2 locaties in Maastricht
Met ingang van 2017 wisselen we de locatie van Longpunt af. De ene maand komen we bij elkaar in Maastricht Oost, de andere maand in Maastricht-West. Hoe werkt dat?
In de even maanden zitten we in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht.
In de oneven maanden zitten we in Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, Maastricht.
Raadpleeg voor alle zekerheid de agenda op www.limburg.longfonds.nl. voor de juiste locatie.