In de ALV is het arbeidsmarktplan aan de orde gekomen en de eerste actie staat al op touw.

Eerst nog eens een korte situatieschets. Er mag worden geconcludeerd dat er steeds minder mensen zijn die het werk moeten doen. En deze mensen hebben veel meer keuzemogelijkheden. Het is dan belangrijk om als branche aantrekkelijk te zijn voor potentiële werknemers.
Om te voorkomen dat de werkdruk nog meer toeneemt omdat er minder mensen zijn, zullen we het werk in de toekomst slimmer moeten inrichten.

Ook op regionaal niveau is met de andere zorggroepen (HOZL, Meditta en Cohesie) gesproken over een nauwere samenwerking om deze problematiek aan te pakken.

De eerste gezamenlijke actie is in samenwerking met het UWV en betreft zij instroom.

Zij instroom.
Één pijler waar wij ons op gaan richten is de zij-instroom vanuit het UWV die via een BBL-opleiding kunnen instromen. Dit zijn doorgaans medewerkers met enige werkervaring. Een leerlingenschaal is bij deze kandidaten niet altijd realistisch.
Samen met het UWV en de opleider Vista willen we jullie uitgebreid informeren over de mogelijkheden, de kosten en de duur van de opleiding.

Wat zijn namelijk de voordelen?
Zij instromers zijn gemotiveerde mensen die een bewuste keuze maken voor omscholing en hebben meestal werk en levenservaring.

Zij instromers worden in je eigen praktijk opgeleid waarbij de opleidingskosten en de loonkosten (maximaal een half jaar) worden gedragen door het UWV. Daarna worden de loonkosten door de praktijk gedragen, maar dit verschilt per kandidaat.

Tijdspad.
1. Behoefte peilen in maart:
Na de informatiebijeenkomst zouden we graag willen weten welke opleidingsplaatsen er beschikbaar zijn.

2. Werving en selectie voor de zomer:
Hierna gaat het UWV kandidaten aandragen en kan er een match kan worden gemaakt tussen praktijk en potentiële kandidaten.

3. Opleiding en stage:
De opleiding start in september en dus ook de stages.

Tijdens deze bijeenkomst op 3 maart a.s. is Timor Vanhoudt aanwezig vanuit het UWV en Ingrid Stotijn vanuit het Vista college. De bijeenkomst zal starten om 15:30 uur op de Stadspoli Oost. Graag aanmelden bij Remy Rousseau of Petra van den Akker.
Daarnaast zullen we ook de externe praktijkmanagers uitnodigen om aanwezig te zijn.

Mochten jullie vragen hebben, laat het dan gerust even weten.

Groeten TEAM P&O