Zoals eerder in afstemming met de Vereniging RHZ is aangekondigd, is (ook) voor de beoordeling van een ECG (net zoals bij Spirometrie) de contractvoorwaarde t.a.v. de verplichte scholing omgezet in een digitale toets.
Deze (verplicht voor degenen die de beoordeling in eigen beheer doen) toets is ontwikkeld door Springer en inhoudelijk ingericht door kaderhuisartsen Robert Willemsen en Karen Konings.

U heeft hiervoor uw gegevens al aangeleverd afgelopen jaar, maar nu zijn we (pas) zo ver dat de toets daadwerkelijk live gaat.
De deadline voor het maken van de toets betreft 1 mei 2021. Dat geeft u ons inziens voldoende gelegenheid om de toets te maken op een voor u gelegen moment.

De details (nogmaals) op een rijtje:
– Voor wie verplicht? Huisartsen (ook evt HIDHA’s of vaste waarnemers) die zelf de ECG beoordelen binnen de ketenzorgprogramma’s HVZ/VVR/DM2.
– Bij goed resultaat: 5 jaar geldig.
– Bij onvoldoende resultaat: herkansing afleggen binnen 1 jaar (evt tussentijdse scholing ter voorbereiding op deze herkansing wordt niet door ZIO gefaciliteerd)

U ontvangt in de loop van de komende weken per e-mail uw persoonlijk activatiecode + instructie voor het maken van de toets.
Mocht u tussentijds vragen hebben, neem gerust contact met ons op via ketenzorg@zio.nl.