Op donderdag 31 mei 2018 organiseren de Limburgse Geriatric Giants weer hun jaarlijks congres “Zorgen in de geriatrie” in Koetshuis kasteel Rijckholt. In deze 18e editie zal positieve gezondheidszorg centraal staan.

Tijdens het congres zal de zorg niet ver van het spreekwoordelijke bed gezocht worden. Een van de belangrijkste activiteiten in de zorg voor kwetsbare ouderen is een goede basiszorg! Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze patiënten / bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven? Hoe kunnen we anders kijken naar functioneren, of naar de zorg? Is een kwetsbare oudere nu een patiënt met alleen maar beperkingen, of, …. is het een mens die toch nog rest capaciteit heeft?

Vaak worden deze oudere patiënten in de literatuur beschreven als fragiel of te wel frail. Maar waarom fragiel? Kunnen we dit niet positiever labelen door dit veerkracht te noemen? Daarnaast is het leven eindig, maar …. wanneer houdt het nu echt op? Hoe denken ouderen nu over deze laatste levensfase? Onderwerpen zullen in direct verband worden gebracht met de dagdagelijkse praktijk van verzorgenden, verpleegkundigen en paramedici. Het congres beoogt handreikingen te geven voor de praktijk.
De organisatie heeft weer een aantal vooraanstaand sprekers en experts uit het hele land weten te boeken voor dit congres. Kortom, dit mag je niet missen!

Voor verdere informatie over dit congres en de inschrijving: http://www.geriatricgiants.nl.