Vanaf 1 april 2020 levert Mondriaan geen GBGGZ meer in de regio Maastricht Heuvelland. Dit is het gevolg van de samenwerking die ZIO en Mondriaan met elkaar zijn aangegaan. Deze samenwerking heeft tot de oprichting van Mens GGZ geleid.
Dit heeft gevolgen voor uw praktijk.

Mens GGZ levert GBGGZ dicht bij de huisartsenpraktijk. Dat betekent dat Mens GGZ teams gaat organiseren in en rond de huisartsenpraktijk. In die teams vindt in samenwerking met de huisarts de coördinatie op en behandeling van de populatie met GGZ-problemen plaats. Dit wordt gedaan vanuit een oplossingsgerichte aanpak, gestoeld op positieve gezondheid en positieve psychologie.

Als gevolg van de samenwerking van Mondriaan en ZIO vindt er een verandering plaats in de mogelijkheid om gebruik te maken van het aanbod van Mondriaan in de GBGGZ. Mondriaan stopt per 1 april 2020 met het leveren van GBGGZ in de regio Maastricht Heuvelland. Dit betekent dat er niet meer naar de GBGGZ van Mondriaan te verwijzen is. Wat moet u doen als u toch gebruik wilt maken van de GBGGZ zoals geboden door Mondriaan?

Het gebruiken van de GBGGZ van Mondriaan gaat dan niet meer. Dat is opgegaan in Mens GGZ. Als gevolg daarvan is zijn de verwijsmogelijkheden anders:

1. U heeft een team van Mens GGZ in uw praktijk (eerst de pluspraktijken, later ook de andere praktijken die interesse hebben): dan kunt u direct naar de aan uw praktijk verbonden professionals verwijzen
2. U heeft geen team van Mens GGZ in uw praktijk. In deze gevallen kunt u niet naar Mens GGZ of Mondriaan verwijzen. U bent dan (tot het moment dat u besluit van de diensten van Mens GGZ gebruik te maken door een team van professionals rond uw huisartsenpraktijk te organiseren) afhankelijk van andere aanbieders in de regio. TIPP kan u helpen bij het vinden van de juiste aanbieder in het geval u zelf geen voor uw patiënt werkbaar alternatief kunt vinden.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit in eerste instantie ongemak voor u en uw patiënt op kan leveren. Er wordt hard gewerkt om dit ongemak tot een minimum te beperken. Mocht u toch vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Bart Bongers via 043-3506910.