Hoe motiveer ik mijn chronische patiënt tot zelf oefenen?

Heeft u ook wel eens moeite om uw chronische patiënt gemotiveerd te krijgen/houden om ook thuis actief te werken aan behoud van hun ADL?

In deze eenmalige cursus zal Dr. Sascha Rasquin (GZ psycholoog bij Adelante en werkzaam met chronische patiënten) u tips en handvatten geven hoe u uw patiënten WEL gemotiveerd krijgt om zelfstandig te oefenen en om zelf verantwoordelijkheid te nemen!

Onze patiënten krijgen steeds minder fysio behandelingen vergoed. Dat is niet alleen afhankelijk van hun aanvullende verzekering, maar ook indicaties die jaren onbeperkt (chronisch) vergoed werden zijn nu geschrapt of hebben een maximum aantal behandeling. Bijvoorbeeld COPD was onbeperkt, nu voor sommigen maar 5 of 27 behandelingen.
Deze chronische groep (vb COPD, reuma, Bechterew, artrose patiënten) denkt vaak dat ze afhankelijk zijn van hun fysio. Ze doen thuis bijna niets ('want ze komen toch naar de praktijk') en zelfstandig oefenen in een fitnesscentrum is niets voor hen.

Wilt u graag tips en handvatten om deze groep patiënten wel gemotiveerd te krijgen? Meld u dan vandaag nog aan voor deze 3 uur durende scholing.

De scholing start om 18.00 uur, vanaf 17.15 uur staat er een buffetje voor u klaar.

Op deze scholing zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Cursusdetails

Locatie
Novotel
Sibemaweg 10
6227 AH Maastricht
Docent
Dr. Sascha Rasquin (GZ-psycholoog Adelante)
Prijs
25 euro voor Fy'net leden, 77 euro voor NIET Fy'net leden

Beschikbare data

10-09-2019 van 18:00 tot 21:00
28 plaatsen vrij